Cara Bangkrap dengan Mendapat Ganjaran Tangan yang Sepadan

bangkrut

Saya akan memberitahu anda sedikit rahsia, bahawa dari apa yang saya lihat dalam permainan poker bersaiz kecil dan sederhana, tidak banyak pemain tahu mengenai perkara ini. Majoriti pemain dalam permainan poker bersaiz kecil dan sederhana berpendapat bahawa kad yang sepadan adalah alasan yang baik untuk bermain.

Saya benci untuk menghilangkan mega888 ini, tetapi saya sebenarnya tidak. Sekiranya anda mencari resipi kemuflisan maka anda berada pada sasaran yang tepat mega888. Namun, jika anda berhasrat untuk menjadi pemain yang menang, anda akan pergi dengan cara yang salah.

Izinkan saya memberi anda beberapa matematik sederhana dan mari kita lihat sama ada anda cukup pintar untuk memahaminya.

FAKTA: Kemungkinan flush dengan dua kad yang sepadan adalah 16 hingga 1.

SOALAN: Berapakah jumlah maksimum yang dapat anda harapkan dari tangan poker?

JAWAPAN: Peluang maksimum yang anda akan dapat ialah 8 hingga 1 (dengan andaian anda bermain di meja sembilan tangan).

Sekiranya maksimum yang anda dapat adalah 8 hingga 1, mengapa ada orang yang bermain dengan tangan hanya berdasarkan fakta bahawa kad sesuai. Saya pasti anda pernah mendengar klise ini apabila anda ditanya mengapa dia memainkan sampah, “kerana ia sesuai”? Donk tertarik pada kad yang sesuai seperti kotoran terbang.

Jangan mendera. Setiap kali anda mendapat tangan yang sesuai, tanyakan pada diri sendiri, “Adakah saya akan memainkan tangan ini jika tidak sesuai?” Sekiranya jawapan anda TIDAK, lipat tangan anda. Semudah suaranya, itu sahaja yang perlu anda lakukan untuk menjauhkan diri daripada menjadi keldai di meja anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *